Taviloğlu Proktoloji

Taviloğlu Proktoloji (https://www.tavilogluproktoloji.com/)
-   Makat Darlığı (https://www.tavilogluproktoloji.com/makat-darligi/)
-   -   Basur ameliyatı sonrası makat daralması (https://www.tavilogluproktoloji.com/makat-darligi/745-basur-ameliyati-sonrasi-makat-daralmasi.html)

Facebook soru 11-02-2017 17:38

Basur ameliyatı sonrası makat daralması
 
Ben 2012 yılında basur ameliyatı oldum. Doktorum tüm memeleri yakarak aldığını söyledi. Ameliyattan az sonra benim dübürüm giderek darlaşmaya başladı. Başka bir doktora gittim, sen makat daralması olmuşsun, bunu düzeltmek için ameliyat gerek, ancak iyi olmazsa altına kaçırırsın dedi. Bende yanından kaçtım hemen. Araştırmalarım ile sizi buldum, bana bir yol gösterin lütfen.

DrTaviloglu 11-02-2017 18:20

Size geçmiş olsun. Mesajınızda, beş yıl önce geçirmiş olduğunuz basur ameliyatı sonrasında makat darlığı sorunu yaşadığınızı yazmışsınız. Makat kanalının daralmasına, çapının küçülmesine ve elastikiyet yeteneğini kaybetmesine, makat darlığı, anal darlık veya anal stenoz adı verilir. İstirahat durumunda makat kanalının erişkinlerdeki ortalama çapı 3 cm, gevşeme ve açılma sırasında 5-9 cm ve tam kasılma ile birlikte 2.5 cm olarak ölçülmüştür. Makat darlığı en sık olarak (% 90 oranında), sizde olduğu gibi, hemoroid veya basur ameliyatı sonrasında gelişir. Uygulanan tüm hemoroid veya basur ameliyatlarından sonra % 2-4 oranında makat darlığı gelişir. Komplike olmuş hemoroid olgularının ameliyatları sonrasında makat darlığı gelişme oranı ise % 5-10 sıklığına dek çıkar. Makat darlığı ayrıca: dışkı gevşetici (laksatif) ilaçların ve asetil salisilik asit veya parasetamol içeren fitillerin uzun süreli kullanımı, kronik ishal, makat çatlağı, anismus, endometriozis, makat fistülü ameliyatları, makat çatlağı ameliyatları, rektovajinal fistül ameliyatları, makat siğillerinin yakılması sonrası, makat kanseri, iltihabi bağırsak hastalığı ameliyatları, alt seviyeli rektum kanseri ameliyatları, makat yaralanmaları, iltihabi bağırsak hastalığı (Crohn hastalığı), ışın tedavisi (radyoterapi) sonrasında vb. nedenlerle oluşur. Bu tür bir durumda, detaylı bir makat muayenesi sonrasında bazı tetkikler yapmak gerekebilir ve sonrasında size tedavinizin detayları hakkında detaylı açıklama yapılabilir. Yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji veya ‘’bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi’’ konusunda hizmet veren ve bu alandaki tüm ameliyatsız tedaviler ile ameliyatları gerçekleştiren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
https://www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 21:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Proktoloji Forumları