Tek Mesaj görüntüleme
  #2 (permalink)  
Eski 26-12-2015
DrTaviloglu DrTaviloglu kullanıcısı çevrimdışı
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,999
Standart

Size geçmiş olsun. Makattan kanama: basur (hemoroid), bağırsağın divertiküler hastalığı, bağırsak polipleri, bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, Paget hastalığı, anjiodisplazi, makat çatlağı, makat fistülü, enfeksiyonlu kolit, iltihabi bağırsak hastalığı, iskemik kolit, radyasyon koliti, proktit, soliter rektal ülser sendromu, damar hastalıklarına bağlı kanamalar, aspirin, kan sulandırıcı ilaç ve ağrı kesici ilaçlara bağlı olan kanamalar ve cinsel temasla bulaşan makat hastalıkları nedeni ile olabilir. Bu tür bir durumda, öncelikle detaylı bir makat muayenesini takiben, anoskopi, rektoskopi, sigmoidoskopi ve kolonoskopi gibi tetkikler yapmak gerekebilir. Sizin bir İç Hastalıkları (Gastroenteroloji) veya bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yarar sağlar. Yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji (bağırsak ve makat hastalıkları) konusunda hizmet veren ve bu alandaki tüm ameliyatsız tedaviler ile ameliyatları gerçekleştiren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı arayabilirsiniz.

Bağırsak kanseri, rektum kanseri veya makat kanseri tanısı alan hastaların % 90’ının, 50 yaş üzerinde olduğu belirlenmiştir. 2007 yılı ABD resmi istatistiklerine göre kalın bağırsak ve rektum kanserine yakalanma olasılığı her 100,000 kişide 52’dir. Yaşam boyu bağırsak kanseri ve rektum kanseri gelişme riski % 5-6 olarak belirlenmiştir. Toplumda bağırsak kanseri gelişme riski, erkeklerde % 2.9 ve kadınlarda ise % 2.2 olarak belirlenmiştir. Genellikle, 40 yaştan sonra bağırsak kanseri riski artmaya başlar.

Sanılanın aksine, bağırsak kanseri ve rektum kanseri gelişen kişilerin % 75’inde hiçbir risk faktörü belirlenmemiştir. Ailede birinci derecede akrabalarında, bağırsak kanseri olan kişilerde, bağırsak kanseri riski 1.8 kat artar. Ailesinde bağırsak kanseri öyküsü bulunan kişilerin, akrabalarında kanserin belirlenme yaşından 10 yıl önce, kolonoskopi tetkiki yaptırmalarında yarar vardır, yani, babası 50 yaşında bağırsak kanserine yakalanan bir kişinin, 40 yaşında kolonoskopi yaptırması gerekir.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji Merkezi
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
https://www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
http://twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani
Alıntı ile Cevapla